torsdag 24 oktober 2013

Tjåkkelestugorna


Lovade ju att återkomma med lite bilder från den nyrenoverade Tjåkkolastugan, eller Tjåkkele som den kallas nu för tiden, efter senaste besöket så nu är det dags!


Stugplatsen vid stranden av Ransarån har totalt tio sängplatser, sex stycken i nya stugan och fyra i gamla, och det är alltså den stora stugan som renoverats. Vid tidigare besök har den varit i rätt tråkigt skick så det var kul att se att det lagts lite resurser på att fixa till den från grunden igen även om den inte ligger i fjällens allra mest besökta trakter.


I stora stugan finns två sovrum, med fyra respektive två sängplatser samt en oinredd vind. Kamin och köksdel finns i båda sovrummen och rakt utanför finns ett nybyggt dass. I stugan finns för övrigt också en pärm med bilder som visar hur arbetet med renoveringen gått till, trevlig läsning!

 
I gamla stugan finns fyra sovplatser men där är det fortfarande lite mer old school som gäller vilket i och för sig också har sin charm.
 
Tjåkkelestugorna är förvisso obemannade men kostnaden för boendet är 100kr/natt vilket man betalar till Länsstyrelsen via sms eller plusgiro. Väl värt så att man även fortsättningsvis kan hålla stugorna i skick.
 
 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar